Asta allergisk?
2016-01-19 @ 19:53:00

Som rubriken lyder, så håller jag på att lista ut om min hund är allergisk. Hon har de senaste månaderna börjat klia sig allt mer, till den grad att hon "naggar" bort hår från ljumskarna. Vi hälsade på hos veterinären strax innan jul, som gav henne en behandling mot eventuell rävskabb (för att utesluta) vilket inte gav någon effekt.
 
 
 
 
Nu har jag i en vecka haft henne på en, vad ska en kalla det, "diet" där jag uteslutit all mat och godis som inte är hennes eget vanliga torrfoder. Det innehåller inte så mycket kött, mestadels fisk, så det kändes ändå som ett okej tillvägagångssätt så här i början. Resultatet blev mycket mindre kliande (nästan inget alls) under den här veckan, och en allmänt lugnare och mer harmonisk hund. Jag har tidigare också lagt märke till att hon lätt "får i halsen", fast utan att hon egentligen hade gjort något speciellt som kunnat orsaka det. Då sväljer hon konstant i upp emot en timme, och detta kunde uppkomma varje dag ett tag. Detta skedde inte någon gång under "dieten", så jag funderar på om det är eventuell allergi som gjorde att det svullnade till i halsen på henne.
 
För att vidare undersöka vad hon är allergisk mot, har jag testat att ge henne lite godis de senaste två dagarna. Dessa var "kycklinggodis", alltså bestod det av mestadels kyckling. Det dröjde inte mer än en timme innan kliandet var igång, och hela dagen har hon varit allmänt hispig, rastlös och stressad.
 
Ska ta kontakt med veterinären om ytterligare någon vecka för att se om en kan göra något test, så vi vet säkert. Asta är så duktig på att dölja när något är fel, så det känns väldigt skönt att vara på rätt spår nu åtminstone!
 
 

Kommentarer

Din kommentar:

Your name sir:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (publiceras ej)


Din blogg (så att jag kan svara dig lättare):


Din kommentar: