Grottstudie
2015-09-30 @ 21:30:15

 
En snabb studie på 20 minuter, mest för att lära känna färgerna i en grotta.

Landskapsstudie
2015-09-25 @ 00:17:00

 
Blir inte nöjd med någonting jag. Men äsch, delar med mig ändå. Gjorde en snabb studie av ett landskap för att öva på bredare format, gick inte alls bra men studier är övningar ju. Övningar är bra. Här finns större format.

Om sorg
2015-09-09 @ 22:30:00

En gång under mina samtal med kuratorn på Akademiska sjukhuset så frågade han mig hur jag såg på sorg. Jag sa att det är som små gråsuggor i marken. De syns inte, men lyfter man på ett par stenar så ligger de där och trycker och inte vågar man röra vid dem. Förskräckt lägger man tillbaka stenarna och går vidare med livet. Men ibland så råkar man vara där och pilla igen, bara för att bli påmind om att gråsuggorna fortfarande bor kvar. Kanske har de till och med grävt sig ännu djupare, eller skaffat barn. Summan av kardemumman är att sorg aldrig försvinner. Kanske om man rensar hela trädgården på stenar, men de tillför ju sitt de också liksom.
 
De senaste dagarna har jag nog varit och påtat runt för mycket där och nu har sorgen kommit ikapp mig, känner jag. Den där känslan av att ha typ stelkramp i hjärtat, blandat med hålet i magen av all magkatarr och sen den där orkeslösheten. Jag vet liksom inte ut eller in längre, eller vad jag har för kod till mitt bankkort. Närminnet sviker mig, precis som mina egna ben, som inte verkar bära längre efter att en hjärnblödning drabbat familjens fundament. Näeeee, jag vet inte om jag orkar längre. Bokus hjälper inte precis till genom att vara så sega på att leverera min nya bok som jag kan försvinna i.
 
Förlåt för pladdret, men jag behövde det. Tjipp!